Make your own free website on Tripod.com

Kezdőlap

Térkép + Utinapló | Antananarivo | Antsiranana (Diego Suarez) | Montagne d'Ambre Nemzeti Park | Ankarana Nemzeti Park (Tsingy's) | Sambava és környéke | Marojezy Nemzeti Park | Nosy Mangabe Special Reserve | Maroantsetra - Mananara túra | Toamasina (Tamatave) | Pangalanes csatorna (Manantabe) | Analamazoatra (Perinet) Special Reserve (Andasibe) | Mantadia Nemzeti Park (Andasibe) | Kellemes emberek | Linkek | Kapcsolat
Madagaszkár Linkek

Ezen az oldalon összegyüjtöttem kedvenc internet linkjeim cimét, melyek bővebb információval szolgálnak erről az elragadó szigetről.

Növény és állatvilág, Környezetvédő Projektek:

Primate Fact Sheets (Lemurs)
- Egy nagyszabású tudományos áttekintés a főemlősökről - beleértve az összes lemurfajt is, a Wisconsini egyetem területi főemlős kutató központjának internet oldalán.

MFG - Madagascar Fauna Group
- Világszerte 39 intézet tagja a szervezetnek, mely a veszélyeztetett lemurok és más vadon élő állatok megmentésére törekszik, területen végzett kutatások, fogságban szaporítás és a helyi kiképzőknek nyújtott technikai tanácsadás által.

Lemur Center at Duke University
- Egykor átfogó információt nyújtó oldal, a csak Madagaszkáron élő lemurokról, - még ma sem érdektelen.

Godric's Lemur Gallery
- Lemur képek és hangok.

MOBOT - Biodiversity and Conservation
- Missouri Botanical Garden
"Ez a web oldal 5 különböző terület esőerdőjében, 2 terület trópusi száraz erdőjében és 2 bozótos sivatagi részen gyüjtött tapasztalatokra és fotókra épül."


MOBOT - Conspectus of the Vascular Plants of Madagascar
- Missouri Botanical Garden
Szenzációs oldal, rengeteg képpel és infóval Madagaszkár növényvilágáról.


Royal Botanic Gardens, Kew - Madagascar Plant Diversity
- Geographical Information System (GIS), Madagaszkár vegetációjának feltérképezése és megőrzése.

"Masoala Rainforest" Project
- A zürichi állatkertben (Svájc) 10.000 m˛ területen létrehozott kisérleti esőerdő, mely a madagaszkári Masoala félsziget elsődleges esőerdőjét igyekszik az adott keresztmetszetben hitelesen reprodukálni.

The Peregrine Fund
- Fish-Eagle, Serpent-Eagle, Red Owl conservation, Masoala Project

Earthwatch Institute - Lemurs
- Dr. Patricia Wright vezet önkénteseket a Milne-Edward's szifakák, és a nagy bambusz lemurok viselkedésének tanulmányozására az állatok túlélését biztosító védelmük megvalósításához.

Earthwatch Institute - Fossa
- A fossa nagyban rokon a civet macskákkal és mongúzokkal. Luke Dollar biológus igényel segítséget az Ankarafantsika nemzeti parkban ezeknek az állatoknak a megfigyeléséhez, melyek poulációs adatai meglehetősen bizonytalanok.

WWF - Ecoregions of the World
- Lowland forests, subhumid forests, dry deciduous forests, spiny thickets, succulent woodlands, ericoid thickets and mangroves of Madagascar are parts of these regions.
WWF - Save Wild Places
- Akárcsak a Galapagos szigetek, Madagaszkár szigete is az evolució élő laboratóriuma. 98 %-a a szárazföldi emlősöknek, 92 %-a a hüllőinek, 68 %-a a növényeknek és 41 %-a a fészkelő madaraknak sehol máshol a világon nem található

WCS - Wildlife Conservation Society
- A WCS már 13. éve vesz részt Nemzeti Parkok és Rezervátumok létrehozásában, hogy segítséget nyújtson Madagaszkár természeti értékeinek, és egyedülálló biodiverzitásának megőrzésében.

Conservation Ecology: Lemurs of the Masoala peninsula
- A Masoala félszigeten a ConsEcol figyelemmel kiséri a két legnagyobb félmajom faj, az Eulemur fulvus albifrons és a Varecia variegata rubra populáció viselkedését háborított és háborítatlan erdei területeken, hogy megállapíthassa, miként hat a különböző környezet a faj életképességére.

Általános információk Madagaszkárról:

The Living Edens - Madagascar
- The Living Edens, egy figyelemreméltó természetrajzi sorozat a PBS televizióban, mely varázslatos világot tár fel a nézők számára.

The Greatest Places - Madagascar
- The Greatest Places egy nagyformátumú film, mely egy ismeretterjesztő kirándulásra viszi a nézőt Földünk 7 földrajzilag legizgalmasabb helyére. Madagaszkár egyike ezeknek. A Minnesota-i Tudományos Múzeum biztosít a filmhez érdekes háttéranyagot ezen az oldalon.

Utazók, Expediciók Madagaszkáron:

NOVA/PBS Online Adventure - The Wilds of Madagascar
- Journey with us into the lost world of Madagascar on this latest NOVA/PBS Online Adventure ("live" from May 18 to June 8, 2000).

'In search of the Silky Sifaka' - Madagascar, November 2000
- Gordon and Joan Murray's nicely illustrated trek diary about their Madagascar journey from Nov 15 to Dec 3, 2000.

Fotó gyüjtemények - és egy kicsit több:

MBG Photo Exhibition
- A Missouri Botanikus Kert fotótanulmánya Madagaszkár növény és állatvilágáról.

Lost World Art Galleries
- Három képsorozat Madagaszkárról, nagyszerü fotókkal

MAGYAR Kapcsolatok:

MMBT - Magyar Madagaszkári Baráti Társaság
- Madagaszkár hazai megismertetése, népszerűsítése, a két ország közötti kapcsolatok felvétele és ápolása céljából létrejött nonprofit civilszervezet, mely 2004 decemberében lett hivatalosan is bejegyezve.

Madagaszkár Budapesti Konzulátusa
- Randrianasolo Richard, az MMBT elnöke, 2006 januárjától Madagaszkár Tiszteletbeli Konzuljává lett kinevezve.

A Malgasok földjén
- 2004. nov-dec. Ismét Madagaszkáron, ezúttal feleségemmel együtt fedezzük fel a sziget déli részét, melyről a Rádió "Világvevő" műsorában számolok be.

MOYSILV túraszervező iroda
- Eddy Raharolahy a hazánkban tanult, és magyarul is kiválóan beszélő Malgas, madagaszkári túravezetést, programszervezést vállal.

Gróf Benyovszky Móric: EMLÉKIRAT A MADAGASZKÁRI EXPEDÍCIÓRÓL
- Forrás: Magyar Elektronikus Könyvtár Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár, Fordította: Jókai Mór

Benyovszky Móric Emlék-Társaság
- Benyovszky Móric (1741-1786) emlékének ápolására, 2002. októberében alakult társaság.

Benyovszky nyomában
- A G. Németh György és Randrianasolo Richard által vezetett 2003-as Madagaszkári bemutatkozó expedíció útjának rövid ismertetése a Rádió "Világvevő" c műsorában.
- Folyamatosan frissítve es bővítve. -
Utoljára frissitve: 2006.05.09.


Térkép + Utinapló

Kapcsolat